U više crnogorskih gradova u toku je policijska akcija hapšenja nekoliko osoba zbog planiranja ubistva više javnih funkcionera, javiila je TVCG

Pozivajući se na svoje izvore, TVCG prenosi da je akcija počela rano jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, pretresom više lokacija. Predmet je formiran ranije, a prema nezvaničnim informacijama TVCG istražitelji su, između ostalog, radili na rasvetljavanju slučajeva pripremanja likvadacija i ugrožavanja bezbednosti više javnih funkcionera, preneo je portal RTCG.

Podgoričke Vijesti pišu da je reč o šestočlanoj kriminalnoj grupi koja je, prema operativnim podacima policije, bliska škaljarskom kriminalnom klanu, mesecima je pratila kretanje sudije specijalnog odeljenja Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu, tačnije da joj metalnom palicom polome obe noge.

Većina članova kriminalne grupe uhapšena je danas po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, dok se neki od njih – Baranin Stefan Ðukić i Emil Tuzović nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u maju prošle godine pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe.

Službenici policije tako su danas uhapsili: Danilovgrađanina Milana Brajovića, Podgoričane Zorana Perovića i Dušana Boljevića, zatim Nina Koraća iz Berana, s prebivalištem u Baru, Aleksandra Rončevića i Stefana Mićića, dok se za Kotoraninom D.D, čiji je identitet poznat Televiziji Vijesti, u bekstvu i za njim se intezivno traga.

Sudija Uskoković, meta ove kriminalne grupe bila je, kako se veruje, upravo zbog činjenice da sudi Stefanu Ðukiću i njegovoj kriminalnoj grupi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića prvog dana novembra 2019.

Prikupljeni podaci pokazuju da je praćena kako po Podgorici tako i Kotoru gde inače živi. To je bio razlog da joj se pre nekoliko mesci dodeli i policijska zaštita.

Prema dokazima do kojih su došli crnogorski istražitelji, ova kriminalna organizacija planirala je likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, zatim njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalnu bezbednost.

Prethodni tekstUhvaćen teretni brod sa 20 tona hašiša (VIDEO)
Sledeći tekstNovi Pazar će izgraditi 20 modernih autobuskih stajališta