PODGORICA – Biro za operativnu koordinaciju Vlade Crne Gore demantovao je danas navode o zajedničkim aktivnostima bezbednosnih službi Crne Gore i Srbije povodom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Biro vlade je demantovao navode u tekstu podgoričke Pobjede pod naslovom „Procenu rizika daće Kobre i BIA”.

“Netačni su navodi u tekstu da su u toku zajedničke aktivnosti bezbednosnih službi Crne Gore i Republike Srbije povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, kao i da je tražena pomoć tim povodom”, navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da ukoliko na navedeni događaj bude planiran dolazak štićenih ličnosti Srbije, obaveštajno – bezbednosni sektor Crne Gore će samostalno i u saradnji sa bezbednosnim službama Srbije omogućiti štićenim ličnostima bezbedan boravak u Crnoj Gori.

To, kažu, podrazumeva i zajedničke aktivnosti sa pomenutim bezbednosnim službama Srbije, ukljčujući Odred vojne policije specijalne namene „Kobra” čiji je jedan od zadataka procena, planiranje i realizacija bezbednosnih zadataka iz domena zaštite određenih lica i objekata Srbije.

To je, ističu, bila i ranije uobičajena praksa prilikom posete Crnoj Gori štićenih ličnosti iz Srbije.

“Apelujemo na medije da netačnim informacijama ne podižu tenzije i građane dovode u zabludu, već da svojim profesionalinim delovanjem doprinesu jačanju tolerantnosti i učvršćivanju međunacionalnog i međuverskog sklada u Crnoj Gori”, navodi se u reagovanju Biroa za operativnu koordinaciju.

indeksonline.rs/Tanjug