BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da čeka poziv Tužilaštva za organizovani kriminal da da iskaz za navode da je imao veze sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka.

“Ove ili sledeće nedelje čekam da budem pozvan od strane tužioca za organizovani kriminal i dam iskaz i u poligraf, pa da se vidi da li sam govorio istinu ili ne. Trebalo bi da budem pozvan i nadam se da hoću”, rekao je predsednik za TV Pink.

Vučić je istakao da “nema više bojazni” od Belivukovog klana, ali da će još biti obračuna sa onima koji su učestvovali kriminalnim radnjama kao i sa onima u institucijama koji nisu preduzimali “sve što je moralo da bi se životi sačuvali”.

Takodje je rekao da se FBI “nije bavio” kriminalnom grupom Veljka Belivuka i da o tom slučaju “nije imao pojma”.

“Mafiju ćemo pobediti, država ima toliko dokaza, da narod može da bude miran”, naglasio je on.

Predsednik je podsetio da “stalno” poziva i članove predsedništva Stranke slobode i pravde na poligraf, jer bi na taj način pokazali da li su “pošteni” ili ne.

“Pozivao sam na poligraf, samo da ih pitam oko para. Kako su pljačkali narodne pare. Ako ste pošteni prihvatićete, a vidite da se ne javljaju. Niko od uposlenika u Djilasovoj firmi, od (potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike) Tepić do (predsednika stranke Dragana) Djilasa. Da vidimo da li može da prevari mašinu ili ne može”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Beta