BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da u slučaju Belivuk nije bilo nikakvog učešća američke FBI i da ta služba nije dostavili bilo kakve podatke u vezi ovog slučaja.

Sve su uradili naši organi, policija i BIA, rekao je Vučić u Dnevniku RTS i čestitao im na hrabrosti da tako ozbiljnu istragu sprovedu.

On je čestitao i tuzilastvu i svim tuziocima u Srbiji koji su radili na pisanju optuznice od 322 strane sa svim dokazima, što je, kako je rekao bio izuzetno težak rad.

“Sve što smo uradili sa izuzetkom podrške i zajedničkog rada po pitanju određenih dokaznih predmeta sa evropskim službama, uradili su naši organi. FBI nije uradio ništa”, podvukao je Vučić.

FBI nas je obavestio o aplikaciji ANUM koju su oni proizveli i za koju su kriminalci mislili da je sigurna, a u stvari je bila pod kontrolom CIA.

Oni su nas obavestili o tome, ali kada je sve bilo završeno, napomenuo je.

“Ja sam razumeo i gospodina Stefanovića da nije mislio na slučaj Belivuk već da je govorio o aplikaciji Skaj, a za aplikaciju Skaj imali smo tek naknadnu podrsku evropskih službi”, rekao je Vučić i precizirao da smo za aplikaciju ANUM dobili podršku američkih službi.

On je dodao i da pretpostavlja da je Stefanović možda pogresio jer su i naši mediji, kako je rekao, pogrešili.

Na samom slučaju Belivuk radile su samo naše službe, istako je i doda da želi da se zahvali svim tim junacima, policiji i pripadnicima BIA , koji su uspeli da u stano ve i pod automobile članmova grupe, Belivuka i Miljkovića, postave prislišne uređaje.

indeksonline.rs/Tanjug