BEOGRAD – Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je povodom incidenata na nedavnoj fudbalskoj utakmici Novi Pazar – Partizan (1:4) odigranoj 8. avgusta da je neprihvatljivo da jedna strana bude strože kažnjena, a to je Partizan, jer je tribina sa beogradskim navijačima ispražnjena.

“Kaznio bih obe strane, a individualna odgovornost mora da postoji. Nisu svi navijači isti. Osobe koje su nedopustivo skandirale imaju ime, prezime”, ocenio je Vulin.

Na utakmici Novi Pazar – Partizan, deo beogradskih navijača skandirali su “Nož, žica, Srebrenica” i “Ratko Mladić”, dok je deo navijača Novog Pazara uzvikivalo “Naser Orić” i “Žuta kuća”.

“Neprihvatljivo je skandiranje ”Nož, žica, Srebrenica”, to je gadno, isto kao što nije ništa manje gadno skandiranje ”Žuta kuća”. Moramo da sačuvamo energiju navijača koji bodre tim na sportski način, to ne sme da padne u drugi plan zbog pojedinaca. Takođe, vodi se računa da ima što manje nasilja. Ne može da bude dobra slika policija tuče ljude”, poručio je ministar.

Vulin ne želi da kriminalce, kojih ima u redovima navijača, poistoveti sa pravim navijačima i klubovima.

“Ti ljudi, kriminalci, ubice su i koljači. Nećemo ih poistovećivati s navijačima. A roditelji treba da posvete pažnju deci, da ih ne bi vaspitavala policija. Na stadionima mora biti mirno, bez ograda, da bi ljudi mogli sa decom da dolaze na stadione”, dodao je Vulin.

indeksonline.rs