BEOGRAD – Zavod za udžbenike spremno dočekuje početak školske godine sa odštampanim udžbenicima za sve uzraste učenika i nivoe obrazovanja, izjavila je danas pr menadžer Zavoda Jelena Ivanović i naglasila da cene nisu menjane u odnosu na prošlu godinu.

“Kao nacionalni izdavač Zavod je spreman za novu školsku godinu, svi štampani udžbenici su u knjižarama, a elektronska izdanja na sajtu”, rekla je Ivanović za Tanjug.

Prema njenim rečima, Zavod na taj način opravdava poverenje nastavnika, učenika i roditelja i omogućuje im da na vreme kupe udžbenike u svakom maloprodajnom objektu u zemlji i u Beogradu i Nišu i Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici.

“Novo je da smo svakako pripremili najnovija izdanja za razrede koji su reformisani a cene su ostale iste. Kompleti udžbenika u Zavodu, kreće se između 4.800 do 9.400 dinara u zavisnosti od razreda”, navela je Ivanović i dodala da udžbenici za srednju skolu koštaju oko 8.000 dinara.

Najeftiniji kompelt je za četvrti razred osnovne škole a najskuplji za šesti.

“Prosečna cena udžbenika za osnovce je 750 dinara za srednjoškolce oko 900 dinara”, rekla je Ivanović.

Najjeftiniji udžbenici su Muzička i Likovna kulutra za treći razred čija je cena 550 dinara, dok je najskuplja Vežbanka iz matematike za drugi razred – 1.543,50 dinara, navela je ona.

Dodala je da Zavod kao i godinama do sada roditeljima pruža pogodnost kupovine svim vidovima plaćanja, gotovinom, na odloženo na šest meseci čekovima, karticama i preko administrativnih zabrana.

indeksonline.rs/Tanjug