BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, osudila je danas nezapamćeno nasilje u selu Zablaće kod Čačka.

“Šokantne vesti o nečuvenom nasilju nad ženom u selu Zablaće kod Čačka još jedna je potvrda da celokupna domaća javnost mora hitno i beskompromisno da osudi ovakvo divljaštvo i preduzme konkretne mere da se ovakvi postupci siledžija najstrože sankcionišu. Nasilje nad ženama mora prestati odmah”, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ona je istakla da je sramno šta pojedine žene trpe i dodala da u osudi ovog nasilja ne sme biti ni podela, ni političkih razmirica.

“Srbija mora biti uz razvijene države koje imaju nulti nivo tolerancije za nasilje nad ženama“, rekla je Mihajlovićeva.

Povodom slučaja porodičnog nasilja u selu Zablaće kod Čačka, gde je u noći izmedu 29. i 30. avgusta pretučena N. V (29), Osnovno javno tužilaštvo u tom gradu saopštilo je da je pokrenuta istraga protiv njenog supruga G. V.

On se tereti za nasilje u porodici u kojem je naneo teške telesne povrede svojoj supruzi N.V, kao i lake telesne povrede svojoj majci S. V. (52).

indeksonline.rs/Tanjug