BEOGRAD – Vakcinacija je jedina i prava odbrana od korona virusa, poručila je danas direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

Adžić je na simpozijumu posvećenom iskustvima lečenja kovida u toj bolnici navela da je od početka rada te zdravstvene ustanove, ukupno primljeno skoro 10.000 obolelih, te pozvala građane da budu odgovorni i da se odazovu imunizaciji.

Ona je rekla da je timski rad neophodan da bi se dobila bitka protiv kovida-19 i zahvalila svim zdravstvenim radnicima na dosadašnjem i budućem radu.

Na simpozijumu je poručeno da je za uspeh lečenja značajno vreme kada se pacijent javlja lekaru, kao i vreme započinjanja terapije, te brzina progresije bolesti.

Lečenje kovid 19 infekcije zahteva multidisciplinarni pristup, a najznačajnije su mere prevencije, pre svega vakcinacija, nošenje maske i distanca, rečeno je na skupu.

Takođe, poslata je poruka nevakcinisanima da mogu da obole od teže forme bolesti i da je za njih veći rizik da se nađu na jedinicama intenzivne nege.

indeksonline.rs/Tanjug