JARINJE – Pripadnici kosovske policije blizu administrativnog prelaza Jarinje postavljaju desetak kontejnera, prenosi Kosovo onlajn.

Portal navodi da njihovoj ekipi nije bilo dozvoljeno da izađe iz automobila niti da snima.

Veliki broj pripadnika kosovske policije takođe nije dozvolio zaustavljanje drugih putničkih automobila, a bilo je primetno i da su se zabrinuti građani sa severa Kosova i Metohije okupili na toj lokaciji u blizini Jarinja nakon što se pročulo da se postavljaju montažni kontejneri.

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je za Kosovo onlajn da su građani Leposavića, ali i čitavog severa KiM, uznemireni zbog tih dešavanja.

Naveo je da je u toku dana više građana imalo pitanja u vezi sa “nekakvim kontejnerima” koje su pripadnici kosovske policije postavili u neposrednoj blizini administrativnog prelaza Jarinje.

“Mi nemamo odgovore iz kosovske policije o čemu je reč, čemu ti potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju”, rekao je Todić.

Primetno je da kontejneri još pristižu, kao i da se povezuju električnim instalacijama i internetom.

Kosovo onlajn je pokušao da dobije komentar i od kosovske policije, ali se osobe zadužene za medije pri KPS nisu javljale na redakciji poznate brojeve telefone ili su upućivale na druge kontakte.

indeksonline.rs/Tanjug