PRIJEPOLJE – Državljanin Srbije koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja, nezvanično saznaju Novosti.

Reč je o mladiću rođenom 1991. godine, koji je letos iz Prijepolja otišao u Offenbach kako bi radio na građevini, gde je i ranijih godina odlazio na rad po nekoliko meseci, nakon čega bi se vraćao u rodno mesto.

Pre dolaska u inostranstvo radio je i kao konobar u jednom prijepoljskom lokalu. Inače, poznanici kažu da je Fahrudin bio strastveni kockar te da je tokom boravka u Prijepolju najviše vremena provodio u kockarnicama, gde se često i zaduživao.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, Kahrović je poznat organima gonjenja u Prijepolju zbog krađe i drugih sitnih krivičnih dela.

Podsetimo, Kahrović je uhapšen nakon četverosatne blokade autoputa između Hilpoltsteina i Gredinga, jer je prema nepotvrđenim informacijama uzeo trojicu vozača kao taoce.

Prethodno je u autobusu koji je putovao ka Srbiji došlo do tuče, u kojoj su lakše povređeni muškarac i žena. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci autoputa, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

“Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve pobiti. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno”, saopštili su kasno sinoć iz policije.

Fahrudin Kahrović će prema najnovijim informacijama biti optužen za pokušaj ubistva.

indeksonline.rs/klix.ba