NOVI PAZAR – Kontinuirano raste interesovanje građana za vakcinaciju što potvrđuju podaci sa vakcinalnih punktova u Novom Pazaru, gde se u proseku dnevno vakciniše oko dvesta Novopazaraca. Zaključno sa današnjim danom prvom dozom protiv korona virusa vakcinisano je 24.486 osoba. Samo danas prvu dozu vakcine primilo je 172 građana. Drugom dozom vakcinisano je 75 osoba, dok je treću dozu danas primilo 58 Novopazaraca.

Podaci potvrđuju da sve više građanki i građana, različite starosne dobi, pokazuje interesovanje za vakcinaciju. Sudeći po onome šta su nam rekli na vakcinalnom punktu u Domu omladine građani koji su doneli odluku da se vakcinišu, moglo bi se reći da postajemo odgovorniji. Njihov glavni motiv je da zaštite sebe i svoje najmilije. Kako kažu, uvideli su da ne postoji drugi lek protiv pandemije.

Veće interesovanje beleži se i na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja. Prema rečima doktorke Nezrine Habibović, sve više mladih dolazi na vakcinaciju.

“U Pazaru je poslednjih dana primetan veći broj ljudi koji se vakcinišu, što nas zaista raduje. Najviše su zainteresovani za Fajzer i Sinofarm vakcinu. Osim starijih sugrađana, sve više mladih stiče poverenje u vakcine i vakcinaciju”, izjavila je doktorka Habibović.

Iako se broj zainteresovanih za vakcinaciju kontinuirano povećava, lekari i dalje apeluju na građane se vakcinišu, jer je to, kako ističu, jedini siguran put u borbi protiv korona virusa.

indeksonline.rs