BEOGRAD – Kosovske vlasti izdale su u prethodna 24 časa 1.455 probnih registarskih tablica, saopštilo je kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), preneo je večeras portal Kossev.

Vlasnici automobila sa srpskim registarskim tablicama, od ponedeljka ujutru su u obavezi da ih pri ulasku na Kosovo zamene privremenim, koje izdaje kosovski MUP, dodao je taj portal.

Od danas ujedno, kako je prethodno najavljeno, gradjani su u mogućnosti da preuzmu privremene dozvole za tablice u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu.

Iz kosovskog MUP-a su još jednom pozvali gradjane koji planiraju da koriste prelaze Brnjak i Jarinje, da se po mogućnosti, upute ka drugim prelazima zbog, kako su poručili “stvaranja mogućih prepreka”.

Naglasili su da je situacija mirna i bez incidenata, kao i da će policija nastaviti sa izvršavanjem svojih dužnosti u interesu očuvanja reda, mira i javne bezbednosti u zemlji.

I dok iz ovog ministarstva navode da je situacija mirna, dva prelaza na Severu Kosova – Brnjak i Jarinje su i dalje blokirana te je od ponedeljka ujutru nemoguće preći automobilom, već samo pešice.

Kossev je naveo da su tamo i sada gradjani nezadovoljni uvodjenjem nove mere uz najviše predstavnike Srpske liste, sa jedne strane, kao i pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije, sa druge strane.

indeksonline.rs/Beta