NOVI PAZAR – Nenad Ivanišević izabran je danas za predsednika Pokrajinskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije, na Trećoj redovnoj skupštini vojvođanskog ogranka stranke, održanoj u Novom Sadu.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, skupština Pokrajinskog odbora SDP Srbije održana je onlajn, a događaju je prisustvovao i predsednik partije Rasim Ljajić.

U svom obraćanju delegatima skupštine i novoizabranom rukovodstvu, Ljajić je rekao da je izborna skupština završetak samo prve faze procesa, u kojoj su formirani odbori u svim opštinama u Vojvodini, a takođe je kadrovski ojačan i novim ljudima osvežen pokrajinski odbor SDP Srbije.
”Sada nam predstoji druga faza, koja podrazumeva pripremu za predstojeće izbore. Za stranku su to prelomni i najvažniji izbori i zato moramo da budemo aktivniji nego ikada do sada i da vodimo terensku kampanju, obilazeći i najmanja mesta u Vojvodini, ali i celoj Srbiji. Mi ne treba da budemo stranka društvenih mreža i da se na taj način zavaravamo, već da u razgovoru sa ljudima iznosimo naše planove i programe, ali i budemo strpljivi da saslušamo kritike i probleme građana.

SDP Srbije mora da se pozicionira kao građanska stranka leve orijentacije, koja baštini ideje antifašizma, antinacionalizma i antipopulizma”, zaključio je Ljajić, dodajući da će biti formirani i okružni izborni štabovi, koji će koordinirati aktivnosti opštinskih odbora.

Na Trećoj redovnoj skupštini Pokrajinskog odbora SDP Srbije, za potpredsednike vojvođanskog ogranka izabrani su Slobodan Veselinović, Nenad Grbić, Slađana Šušnjar, Slavoljub Arsenijević, Milica Božić i Vinko Burnać. Novi predsednik Izvršnog odbora u Vojvodini je Milan Jarić.

Predsednica Foruma žena SDP Srbije za Vojvodinu je Rajka Vujović, a novi sekretar Pokrajinskog odbora Dejan Panić.