BEOGRAD – Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da nema ništa protiv toga da socijalisti budu koalicioni partneri SNS, ali da nije baš za to da budu na zajedničkoj listi.

“Nisam specijalno za to da budu na zajedničkoj listi, kao što inače mislim da sve male političke partije koje su sa nama u koaliciji – dobro je što su u koaliciji, ali nisam presrećna”, rekla je Mihajlović na TV Prva.

Navela je da su “okačeni” na SNS, da je to je u redu i prihvatljivo, jer je u pitanju demokratija, ali je kao dobar primer navela ponašanje Aleksandra Šapića.

“Onog trenutka kada je shvatio da možemo zajednički da uradimo nešto, njegova politička partija se sjedinila sa SNS i to je moj poziv i za druge manje političke partije”, dodala je Mihajlović.

Mihajlović, koja je i ministarka rudarstva i energetike, prokomentarisala je naslovnu stranu “Objektiva” od pre nekoliko dana, na kojoj je predstavljena kao Grdana i navela da je ona Grdana za sve koji ne rade svoj posao, “prodaju maglu” ili nemaju rezultate.

Mihajlović pretpostavlja da iza toga stoje oni kojima, kako kaže, smeta što se menjaju ljudi u Ministarstvu rudarstva i energetike, navodeći da su rudarstvo i energetika “spavali svih prethodnih šest godina” i da su tu stvari “morale da se promene”.

Na pitanje da li je to nešto na račun Aleksandra Antića, koji je pre nje bio ministar rudarstva i energetike, Mihajlović je rekla:

“Kada sam došla u Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture imala sam prethodno (Milutina) Mrkonjića i (Velimira) Ilića, to što su oni ostavili tim ministarstvima, to je stvarno sramota. Ista stvar se desila i u energetici, kada sam došla”, rekla je Mihajlović i dodala da su energetika i zaštita životne sredine danas pitanje broj jedan – kako ćemo se razvijati, da li ćemo zaustavljati razvoj ili ići napred.

indeksonline.rs/Tanjug