NOVI SAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je 88. Međunarodni sajam poljoprivrede, najveći sajamski događaj u Srbiji i jedan od najuglednijih poljoprivrednih sajmova u Evropi.

,,Najveći značaj ovog sajma za nas predstavlja prilika da se naši poljoprivredni proizvođači, kao posetioci sajma, upoznaju sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji, da se upoznaju sa udruženjima poljoprivrednika, prisustvuju stručnim skupovima i pronađu novi način za plasman svojih proizvoda’’, rekla je Matić.

Ona je istakla da će Srbija tokom trajanja sajma sigurno biti centar regiona kada je reč o poljoprivredi i prehrambenoj industriji, a da najveće zadovoljstvo predstavlja činjenica da se veliki broj kompanija iz regiona i šire na ovom festivalu upoznao sa tržištem Srbije, potpisao prve ugovore i što će se narednih godina godine vraćati u Novi Sad radi učešća i posete Sajmu.

Ovogodišnja zemlja partner Međunarodnog sajma poljoprivrede bila je Češka Republika, a otvaranju su takođe prisustvovale državne delegacije Republike Srpske i Republike Belorusije.