BEOGRAD – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je danas svim visokoškolskim ustanovama, na predlog SKONUS-a, da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije “Bože pravde”.

S obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Srbiji, navodi Ministarstvo u saopštenju, na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici.

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera, navodi Ministarstvo.

Kako se ističe, temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima. “Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice”, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svim studentima i profesorima želi uspešan početak akademske 2021/2022. godine.

indeksonline.rs/Tanjug