BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mnogo naučio od nemačke kancelarke Angele Merkel i da je ponosan na njenu posetu Srbiji, pošto su ona kao veliki lider i Nemačka kao velika sila pokazali veliki poštovanje prema Srbiji.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše posetu Angele Merkel, rekao da po tom pitanju ima posebne emocije, kao i da je Merkelova pokrenula Berlinski proces koji je bio drugačiji i pragmatičniji pristup u regionu.

“Mnogo sam naučio od nje i tokom razgovora sam naučio i razumeo drugačije i više nego što sam mogao do juče. I da budem iskren, bilo mi je žao jutros kada je odlazila, jer ne znam kada ćemo je ponovo ugostiti. Ponosan sam zbog onoga što je juče govorila i zbog odnosa i međusobnog poštovanja velike Nemačke prema maloj Srbiji”, naveo je Vučić.

Predsednik kaže da Nemačka ima 14 puta više stanovnika od Srbije, kao i da je BDP te zemlje 3,8 biliona evra, dok će Srbija ove godine imati BDP od oko 52 milijarde evra.

“Takva sila da pokaže postovanje prema maloj zemlji i veliki lider kakva je Angela Merkel, srećan sam i ponosan kao i svi građani Srbije. To je samo veliki podstek za Srbju da nastavimo da radimo vredno, požtvovano i vredno, i da budemo još uspešniji.

indeksonline.rs/Tanjug