BEOGRAD- Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je poslanica parlamenta Crne Gore Dragica Sekulić zadržana na graničnom prelazu Špiljani zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje droga pošto su policajci kod nje pronašli tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Reagujući na poziv Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore srpskim vlastima da “prestanu da privode i maltretiraju crnogorske poslanike na granici”, iz MUP-a su naveli da policija postupa “isključivo po zakonu koji je jednak za sve gradjane”.

“Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da ‘vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem’ prema crnogorskim poslanicima”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da će protiv poslanice Demokratske partije socijalista (DPS) biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

“Uvereni smo da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlja. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić privedena je juče na graničnom prelazu Špiljani pošto je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama.

Sekulić je ocenila da je u pitanju “nastavak progona od strane srpskih organa” pošto kako je rekla, “već drugi put doživljava neprijatnost” pri prelasku granice sa Srbijom.

indeksonline.rs/Beta