MINHEN – Napadač na putnike u “Lastinom” autobusu, koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, danas će biti izveden pred sudiju za prekršaje, koji treba da mu odredi pritvor, a tužilaštvo ga optužuje za pokušaj ubistva.

Nemački mediji prenose da je 30-ogodišnji državljanin Srbije, a reč je, kako Tanjug saznaje, o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-ogodišnjeg putnika.

On je 20-ogodišnjeg putnika, koji je pao na pod, udarao u lice pesnicama i nogama, usled čega je napadnuti zadobio povrede.

Kada je došlo do napada vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Pema pisanju nemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan.

Na to je reagovala nemačka policija, koja je na mesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje talačke krize.

Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je zatvoren za saobraćaj u oba pravca.

Nakon pregovora pregoračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Nakon toga usledila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila.

Policija za sada nije mogla da potvrdi sumnju da se radilo o talačkoj krizi.

U međuvrevemnu je povređeni 20-ogodišnjak, koji je odvežen u obližnju bolnicu, iz nje pušten, a drugih 13 putnika je prespavalo u jednom hotelu i danas se vraća, drugim autobusom u Srbiju.

Inače pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem, kako pišu nemački mediji, nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi „Bild“, izgovarao nesuvisle rečenice.

indeksonline.rs/Tanjug