BEOGRAD – Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije služiće u subotu, 4. septembra, u hramu Svetog Save u Beogradu liturgiju povodom početka nove školske godine.

Bogosluženje počinje u 9.00 časova, saopštila je Informativna služba SPC.

“Svi su dobrodošli – i oni koji pohadjaju versku nastavu i oni koji je ne pohadjaju nego uče gradjansko vaspitanje, jer nezavisno od toga koliko smo sposobni i vešti, koliko znanja imamo, pomoć je potrebna svima, a Bog pomaže onima koji je od njega traže”, rekao je patrijarh Porfirije, koji se u poruci postpisao sa “Vaš prijatelj u Hristu”.

On je naglasio da nam je pomoć Boga potrebna, “pre svega da bismo ostali zdravi i veseli, da bismo se družili i radovali svakom danu, ali i da bismo prevazišli i savladali sve teškoće”.

I sam se uverio, naročito kao djak, kako je rekao, da mu je Bog mnogo puta kada nije imao rešenja pomogao, kada mu se molitvom obraćao.

“Zbog toga ćemo se u subotu, 4. septembra, u hramu Svetog Save na Vračaru u 9.00 sati svi zajedno obratiti njemu, gospodu našem Hristu Isusu, da nam pošalje blagodat Duha Svetoga da osnaži naše duhovne sile kako biste sa uspehom završili razred ili položili ispite koji vam predstoje i isto tako da bi se vaši roditelji, učitelji i profesori vama ponosili i da biste sa svojim školskim drugarima bili uvek prijatelji u životu koji je pred vama”, poručio je patrijarh Porfirije.

indeksonline.rs/Beta