NOVI PAZAR – Delegacija Republike Turske, koju je predvodio ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu posetila je danas i predstavnike firme “Tasyapi” koja radi na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin. Izvođači radova očekuju da će ovaj važan putni pravac biti završen do kraja godine I pre planiranog roka.

Ispred Vlade Republike Srbije ovom sastanku prisustvoavo je I ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović, koji je Novi Pazar posetio sa sa saradnicima. Sa predstavnicima turske firme”Tasyapi” razgovarao je i državni sekretar tog ministarstva Enes Buhić.

Predstavnici firme “Tasyapi” očekuju da će radovi biti završeni i pre juna sledeće godine kada je bio rok za završetak ovog važnog projekta za građane Novog Pazara I Tutina. Prema rečima izvođača veći deo posla je završen, te kraj radova očekuju do kraja godine.

Podsećamo, projekat rekonstrukcije puta od Novog Pazara do Tutina u dužini od oko 23 kilometra vredan je 24 miliona evra. Sredstva su obezbeđena kreditom Republike Turske. Dogovor oko ovog važnog projekta postigli su predsednici Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i Srbije Aleksandar Vučić.

Ugovor između Vlade Srbije i turske kompanije “Tasyapi” potpisan je 29. oktobra 2018. godine.

indeksonline.rs