Naslovna srbija Beograd Ružić: Neodgovorna provokacija nastavnika, odreagovaćemo u skladu sa zakonom

Ružić: Neodgovorna provokacija nastavnika, odreagovaćemo u skladu sa zakonom

Foto:Tanjug

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je puštanje tzv. himne sandžačkih Bošnjaka umesto himne ”Bože pravde” u jednom odeljenju Osnovne škole “Rifat Burdžovicg-Tršo” u Novom Pazaru kao skaradni čin i istakao da bi već danas trebalo da stigne izveštaj inspekcijskog nadzora o tome, te da će se u skladu sa zakonom odreagovati.

Ružić je za Tanjug ocenio da je to neodgovorna provokacija nastavnika koji, kako kaže, to radi mesecima i godinama nekažnjeno i putem društvenih mreža.

“Poslali smo prosvetnu inspekciju, zajedno sa inspekcijom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i mislim da ćemo već danas dobiti izveštaj inspekcijskog nadzora i u skladu sa zakonom odreagovati”, rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, mnogo je važnije osuditi taj, kako kaže, politikantski čin “onih koji se prikrivaju iza Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine” i koji već danima, mesecima i godinama “degradiraju državu u kojoj žive”, ne poštuju državne simbole i himnu.

“Sa druge strane imamo sve pohvale upravo za korpus manjiskih prava od Saveta Evrope, OEBS-a i svih referentnih međunarodnih organizacija”, rekao je Ružić.

Podsetio je da u Srbiji funkcioniše 21 nacionalni savet nacionalnih manjina.

“To jeste dragocenost našeg društva i države, ali eto postoje neki koji to niti poštuju niti umeju da poštuju, već žele da to iskoriste u svoje politikantske svrhe i zarad svojih potreba”, dodao je Ružić.

Ministar je istakao da država na to jasno mora da odgovori.

“Što se nas u Ministarstvu tiče, mi ćemo jasno odgovoriti”, dodao je Ružić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version