NOVI PAZAR – Epidemiološka situacija u Novom Pazaru trenutno je nestabilna i zabrinjavajuća, a broj novozaraženih je na nivou juna prošle godine, rekao je danas direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić.Spahić je za radio Sto plus izrazio zabrinutost zbog sve većeg broja pozitivnih PCR testova, kao i porasta ostalih parametara koji ukazuju na pogoršanje epidemiološke situacije.

“Od početka septembra u kovid ambulanti obavljeno je oko 370 pregleda od kojih je 180 bilo prvih. Za ovih pet dana septembra više od polovine urađenih seroloških testova je bilo pozitivno, a naročito nas zabrinjava veliki porast pozitivnih PCR testova”, naveo je Spahić.

Dodao je da se za sada neće uvoditi dodatne mere, ukoliko se budu poštovale preporuke Kriznog štaba, na koje se gradjani svakodnevno upozoravaju.

“Obavili smo razgovor sa ugostiteljima koji treba da obrate paznju kako i na koji način da se organizuju slavlja, apelujemo na gradjane da se pridržavaju svih protivepidemijskih mera kako bi se u naredne dve nedelje zaustavilo širenje virusa”, istakao je Spahić.

U Opštoj bolnici trenutno se na lečenju nalazi 137 pacijenata, dok je u Specijalnoj bolnici Novopazarska banja smešteno još 48 osoba sa lakšom kliničkom slikom.

indeksonline.rs/Beta