BEOGRAD – Epidemiolog i član Vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da u narodu ne postoji raspoloženje za odgovornije ponašanje, ali ni za kontrolu mera.

“S druge strane, diže se galama oko škola, a nisu škole i deca toliki problem, kao što su ova okupljanja i nepoštovanje mera”, rekao je Tiodorović za današnji Blic.

Prema njegovim rečima, broj zaraženi nastaviće da raste i doći će i do 7.000 novoinficiranih na dnevnom nivou, zbog čega Srbiju mnoge zemlje skidaju sa zelene liste za putovanja.

“Sada su nas i Nemci skinuli sa liste, za njih smo rizična zemlja, Kipar je počeo pre nekoliko dana, a sve zbog ovih podataka. Trebalo je narod ranije da shvati u kakvoj se situaciji nalazimo”, ocenio je Tiodorović.

On je dodao i da u gradovima poput Novog Pazara, Tutina i Kragujevca situacija sa pandemijom prelazi iz nepovoljne u vanrednu situaciju.

“Kragujevac je već sada tražio saglasnost da je uvede, a ovi drugi ne žele. Oni se i dalje ponašaju opušteno, iako im je puna bolnica u Novom Pazaru”, istakao je Tiodorović.

indeksonline.rs/Beta