BEOGRAD – Deset osoba uhapšeno je zbog sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saopštio je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako navodi, pripadnici MUP-a uhapsili su osumnjičene u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osumnjičeni se terete da su se kao pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu bavili prodajom opojnih droga na teritoriji Srbije.

U saopštenju se dodaje da je u prethodnom periodu zaplenjeno više od 85 kilograma marihuane, 20 kilograma amfetamina, više od 500 grama kokaina, eksplozivna naprava, pištolj kao i drugi predmeti.

U nastavku zajedničkog rada pripadnika MUP-a, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal usledila je akcija kada su uhapšeni M. K (1988), osumnjičeni da je organizator ove kriminalne grupe, V. M (1982), B. T (1977), M. Ð (1988), V. N (1988), V. T (1978), M. S (1985), P. P (1983), V. Ž (1978) i B. B (1975), dok se za jednom osobom traga.

U ovoj akciji pretresom stanova i drugih prostorija na 23 lokacije u Sivcu, Bačkoj Topoli i Požarevcu koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, oduzeta je izvesna količina narkotika, više od dva miliona dinara, pištolj i nekoliko vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs