BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Crnoj Gori i njenom predsedniku da Srbija nema nikakve apsiracije prema toj zemlji, već sa njom želi najbolje odnose, ali i da im neće dozvoliti da oni pokoravaju Srbiju kao što su to, kaže, činili poslednjih gotovo 30 godina.

Vučić je, komentarišući izjavu Mila Ðukanovića o velikosrpskim aspiracijama i pokušaju pokoravanja Crne Gore, poručio da Srbija nema nikakve aspracije, već želi najbliže odnose sa Crnom Gorom, I sve će, kaže, uradi da to tako i bude, upkros svim poniženjima kroz koje smo prošli, kroz različite odluke Grne Gore.

“Nemamo niti smo ikada imali nameru nikoga da pokoravamo. Ali, poručujem mu da ni ti, niti bilo ko drugi nećete uspeti da pokorite Srbiju, kao što to činite 30 godina. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, policijskih funkcionera, političkih funkicionera, onih u obaveštavjnim strukturama”, rekao je Vučić i nastavio:

“Mi smo te ljude, koji su radili protiv Srbije, najvećim delom počistili. Ima jos, ali to su ostaci. Nastavićemo to čišćenje. Nećete pokoravati Srbiju, kao što ste je pokoravali”.

Vučić je ukazao da su uvek iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju, a ta zemlja korišćena je kao kao poligon za napad na našu zemlju.

“Navikli su da upravljaju Srbijom. Mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom. Hoćemo bratske I prijateljske odnose. I garantujem, dok sam živa neću vam dati da Srbiju pokorite, kako ste to radili gotovo 30 godina. Dok sam živ, a svi znači šta do znači”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug