KRALJEVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je ogromna čast što nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Beograd i ostaje ovde najduže i da će sa njom njom imati više sastanaka i radnu večeru.

On je odgovarajući na pitanje novinara, nakon otvaranja fabrike Leoni, rekao da će Merkel i noćiti u Srbiji što je dodatna čast.

“Uvek sam otvoren sa njom a i ona sa mnom. Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i sto je podsticala investicije. Njeni ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje”, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Merkelovoj i na pružanju podrške Berlinskom procesu.

On je istakao da je srećan zbog njene posete, bez obzira šta ću čuti od Merkel neposredno pred okončanje svog mandata.

” Dakle hvala joj”, poručio je.

Vučić je ponovio i da u Beograd uskoro dolazi predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i da će tada biti otvoreni radovi na putu Niš-PLočnik, prvih 5,5 kilometara, što je važno za Toplicu i Merošinu i Prokuplje, Blace, Kuršumliju.

“Tri banje imamo u Kuršumliji i sve će nam biti bliže, to je od ogromnog značaja za nas.”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o poseti specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, Vučić je rekao da ne zna tačan datum te posete, ali da će Lajčakom imati mnogo tema o kojima će razgovarati, pre svega o energetici, talicvama, predstojećim izborima koje će, rekao je, mnogi pokušati da iskoriste za dodatne pritiske protiv Srba.

On je najavio i da će uskoro putovati u zvaničnu posetu Turskoj gde će sa predsednikom Redžepom, Tajipom Erdoganom razgovarati o bilateralnim odnosima.

indeksonline.rs/Tanjug