BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će izbori biti održani 3. ili 17. aprila iduće godine i da bi voleo da na njima učestvuje i opozicija.

“Mi bismo želeli da učestvuju na izborima” i rekao je Vučić uz opasku “i da konacno pobede”.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da opozicija ponovo preti ulicama, a da Zoran Lutovac kaže da ako ponovo bude “lažnih izbora” oni će imati proteste.

“Izbora će biti 3. ili 17. aprila, a kave će oni izbore imati, ne znam. Biće ih kao sto ih je bilo i prošle godine, a govorili su da ih neće biti”, kazao je Vučić.

“Ali da bi pobedili, neko mora da prebroji glasove”, rekao je Vučić i napomenuo da to ne ide na “majke mi” ili na “časna tajkunska reč”.

“Moraju da ucestvuju i pobede na izborima da bi dosli na vlast, a to spalićemo, ta vremena su odavno prosla. Ne razumeju sta se sve promenilio u Srbi kao ni volju građana i naroda”, istakao je Vučić.

On je dodao da opozicija valjda misli da treba da im se dodvoravate, jer kad, kako kaže “junaci poput Lutovca, Marinike, Ðilasa i ostalih krenu, onda cemo svi da se uplasimo i pobegnemo iz zemlje od straha od tajkuna”.

Kaže da opoziocija sada ima svoje probleme a to je da moraju da se obračunaju sa ekolozima, koji su, kako kaže, sa “Davimo Beograd” već jači od njih na nivou Beograda, a priblizavaju im se i u Srbiji.

“Sve te sile će da krenu, ali imam pametnijeg posla, vaznih stvari. Oni neka rade svoj, mi svoj posao, a narod donosi odluku”, ukazao je Vučić.

Kaže i da im želi uspeh na izborima i da se pripreme za njih.

“Oni su veliki favoriti, a ja obećavam da ćemo da se borimo snazno, cisto i pozitivnom kampanjom i rezultaitma i onim sto smo napravili vojskom, prugama, izdragnjom…do plata i penzija”, poručio je Vučić.

On je građanima poželo srećan praznik, da sa ponosom čuvaju našu trobojku i skrenuo pažnu da pogledaju kako je ovim povodom uređena i zgrada Predsedništva.

indeksonline.rs