BEOGRAD – Predsednik Srbije Aeksanda Vučić rekao je da nema nameru da ponižava Srbiju, uprkos brojnim pritiscima da ga sruše i u Srbiju ponovo na vlast dovedu „lutkarsko pozorište”.

Vučić je, na TV Prva na konstataciju da se od Srbije traži da prizna genocid u Srebrenici, naglasio da je već ušao u 10 godinu na vlasti, da su neki kao Angela Merkel vladali 16, neki 30 godina, ali neki i dve i tri, te da je zadovoljan što je sve uradio ovo vreme.

„Da ponižavam Srbiju nemam nameru. Znam kakvi sve udari čekaju. Vidim da su uložili stotine miliona evra za moje svrgavanje. Desetine miliona stranica odštapmpanih protiv mene. Hiljade portala napravljeno je i finansirano od tajkuna i spolja ne bi li se srušila vlast u Srbiji, dovelo „lutkarsko pozorište“ na vlast sa ciljem da na vlasti bude neko kao 2008.kada je obezbeđeno da Srbija nema reakciju na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova“, objasnio je on.

Istakao je da njega samo zanima Srbija, da za nju živi i da ga je baš briga šta će da mu se desi.

„Ostao je politički testament najviše izgrađenih autoputeva. U decembru ćemo se pohvaliti sa deset autoputeva i brzih saobraćajnica u izgradnji. Neću završiti na smetlištu istorije. Možda u fizičkom smislu, ali u istorijskom kao moji prethodnici svakako neću“, podvukao je on.

indeksonline.rs/Tanjug