BEOGRAD – “Srpski svet” nije deo zvanične politike Srbije i nikada to nisam izgovorio, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić uz opasku da nije toga bilo bi izmišljeno nešto drugo samo da je protiv Srba i Srbije.

Odgovarajući na pitanje Aldžazire Balkans da komentariše sintagmu “srpski svet”, koju upotrebljava ministar Aleksandar Vulin, a koja je naišla na oštre rekacije u regionu, Vučić je rekao:

“Srpski svet nije deo zvanične politike Srbije nikada to nisam izgovorio, neću da reagujem na to na oštriji način, jer da nije te sintagme izmislili biste nešsto drugo, samo da je protiv Srbije. I uvek biste pronašli dovoljno razloga zbog čega bi Srbi bili krivi i zbog čega uvek treba da snose odgovornost za događaje u regionu”, rekao je predsednik.

Primetio je da se u pomenutom mediju pojavio i tekst da “Vučić proteruje Crnogorce”.

“Ne”, jasan je bio predsednik i istakao da on “čisti službe bezbednosti od nekih agenata i kriminalaca i to nema veze sa njihovim poreklom”, jer, istakao, mi smo sa Crnogorcima braća.

Iznenađen lažima tog medija na njegov račun,kako je rekao Vučić je konstatovao da je u pitanju politika prošlosti na kojoj istrajavaju oni koji su rušili Srbiju i koji su, kako je precizirao, dali sebi za pravo ono što Srbima nikada nisu dali.

“Nema ničeg pretećeg u toj sintagmi i nije deo državne politike”, izričit je predsednik.

Istakao je i da Vulin ništa nije rekao opet bismo, kaže, bili krivi.

“Tako sam na vašoj televiziji čuo da sam sam na sebe u Srebrenici hteo da izvršim atentat, a to vam je dojavio onaj lažni dočetnički podvojvoda Domanović, izbačen iz MUP-a”, rekao je Vučić.

Obraćajući se novinaru Aldžazire, Vučić je primetio da ne bi bilo loše da mu se kaže jednom kako je on to sam na sebe mogao da izvrši atentat.sam ja to sam mogao to da kažu.

indeksonline.rs/Tanjug