BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da “uličari” koriste svaku priliku da, ne samo povrede predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već da stvore atmosferu takvog prezira u kojoj je dozvoljeno sve.

“Ako možete predsedniku Republike da psujete majku i govorite na taj način, šta je sledeće, da ga ubijete”, upitao je Vulin gostujući na Prvoj TV.

Primetio je da uvek ima razumevanja i opravdanja za ponašanje takvih “uličara”, kao što je Marko Vidojković, koga predsednik Nezavisnog udruženja novinara Željko Bodrožić brani, navodeći da je Vučić napravio takvu atmosferu i da su takvi izrazi uredu.

“To vam je isto kao kada siluju neku devojku, pa onda na sudu objašnjavaju da je sama tražila, jer je imala kratku suknju. To je ovaj uličar i ološ koji psuje majku predsedniku Republike, ženu koja ima osamdeset godina, koja je preživela bombardovanje RTS, jer je te noći bila na svom radnom mestu”, rekao je Vulin.

On je upitao kako bi se svako od nas građana osećao, da mu neko svakodnevno psuje majku, napada nas lično i našu porodicu, da li bi smo u takvoj situaciji reagovali burno i vratili tom ološu.

“Da li bi iko zamerio Danilu Vučiću, koji je fin momak, da sretne te ološe u kafiću i reagovao prirodno, ljudski. Ja znam da se ništa neće desiti, jer bi se Danilo iskontrolisao, jer zna da bi na taj način više povredio svog oca i baku”, rekao je ministar Vulin.

Aleksandra Vučića, kako je istakao, svakodnevno najgore vređaju, govore kako mu je otac Šiptar, da će mu hapsiti decu po aerodromima, Vukana od četiri godine, Danila i Milicu da će ih pobiti ako ih negde vide.

Vulin je naglasio da bi “u slučaju da se ja prepustim ”kreativnom besu” svi to osuđivali, tražili smenu i hapšenje”, ali u ovom slučaju ironično je primetio da je reč o “eliti” i da je to zato uredu.

Na pitanje novinara da li se i danas dešavaju situacije na koje je upozorio bivši predsednički kandidat Saša Janković, ministar i predsednik PS je rekao da opozicija Vučića da pobedi na izborima ne može i da se zato takve stvari i dalje dešavaju i naglasio da će bezbednosne službe u Srbiji učiniti sve da zaštite predsednika države.

“Saša Janković to nije rekao napamet, već zato što su mu prilazili određeni predstavnici zapadnih zemalja, koji su tražili od njega da učestvuje suštinski u ubistvu predsednika Republike”, rekao je Vulin.

Vučić je, kako je istakao, čovek koji ne odgovara nikome osim građanima Srbije i to je razlog zašto pojedinima smeta.

“Svi žele vladu sa deset stranaka od po pet odsto, jer im to daje mogućnost da ucenjuju. Mislite li da bi na ovaj način reagovali na Jarinju i Brnjaku da imamo vladu koja je podeljena između deset različitih partijica, da nemamo snažnog i čvrstog vođu koji sam preuzme odgovornost i koji od vlade, skupštine, građana nije tražio da se zakloni iza njih”, naveo je Vulin, prenosi u saopštenju MUP.

indeksonline.rs/Tanjug