NOVI PAZAR – Utakmice 11. kola Superlige Srbije igraju se u naredna tri dana, vodeći Partizan dočekuje Spartak, a Crvena zvezda igraće na gostovanju u Novom Pazaru.

Nepotpuno 10. kolo završeno je u četvrtak uveče, pobedom Partizana u Lučanima protiv Mladosti 2:0, a nova utakmica crno-bele čeka u nedelju od 20.15 u Humskoj protiv Spartaka.

Prošlo kolo je nekompletno zbog odlaganja tri utakmice zbog bolesti igrača: Crvena zvezda – Voždovac, Radnik – TSC i Radnički – Metalac. Trener Partizana Aleksandar Stanojević nedavno je rekao da je time ugrožena regularnost lige i da ne treba odlagati mečeve zbog bolesti igrača, a direktor takmičenja Aleksandar Pivić rekao je da liga ne želi više zahteva za odlaganje utakmica.

Partizan ima osam pobeda i remi, prvi je na tabeli sa 25 bodova i ima pet više, ali i utakmicu više od Zvezde. Spartak je vezao dva poraza i zauzima osmo mesto na tabeli sa 12 bodova.

Zvezda će u nedelju od 15.55 igrati u Novom Pazaru pred praznim tribinama zbog kazne domaćem klubu zbog nesportskog ponašanja navijača. Crveno-beli su odložili meč koji je u četvrtak trebalo da se odigra zbog bolesti nekolicine igrača, a u duel ulaze posle remija sa Partizanom prošle nedelje (1:1).

Novi Pazar je u utorak izgubio u Kragujevcu od Radničkog 1:2 i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa sedam bodova.

Trećeplasirani Napredak u ponedeljak od 18 časova igra u Novom Sadu protiv Proletera i želi dobar rezultat kako bi se zadržao u vrhu tabele. Ekipa iz Kruševca ima 18 bodova, a Proleter je 14. na tabeli sa osam bodova.

Ekipa TSC u subotu od 16 časova na svom terenu igra protiv Vojvodine, koja je vezala dve pobede i popela se na šesto mesto sa 15 bodova. Klub iz Bačke Topole je četvrti sa tri boda više.

Čukarički u ponedeljak od 20 časova igra u Beogradu protiv Radnika za treću uzastopnu pobedu, kojom bi ostao u gornjem delu tabele. Beogradski tim je peti na tabeli sa 17 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani TSC, a Radnik, koji je pretrepeo tri vezana poraza, zauzima 11. mesto sa devet bodova.

U subotu od 19 časova Kolubara će dočekati Radnički iz Niša i pokušaće da prekine niz od dva poraza, a u nedelju od 18 časova Metalac će dočekati Radnički iz Kragujevca koji ima dve pobede u nizu.

Voždovac će predvođen novim trenerom Aleksandrom Lintom u ponedeljak od 16 časova u Beogradu protiv Mladosti pokušati da prekine niz od dva poraza. Mladost ima najviše poraza u ligi – sedam i poslednja je na tabeli sa četiri boda.

Utakmice 11. kola Super lige Srbije:

Subota:

TSC – Vojvodina (16.00)

Kolubara – Radnički Niš (19.00)

Nedelja:

Novi Pazar – Crvena zvezda (15.55)

Metalac – Radnički 1923 (18.00)

Partizan – Spartak (20.15)

Ponedeljak:

Voždovac – Mladost (16.00)

Proleter – Napredak (18.00)

Čukarički – Radnik (20.00)