Naslovna FEATURED ARKUS liga: Pokrenut postupak protiv Crvene zvezde

ARKUS liga: Pokrenut postupak protiv Crvene zvezde

Foto: Senko Župljanin

NOVI PAZAR/BEOGRAD – Povodom incidenata na rukometnoj utakmici između muških ekipa Crvene zvezde i Novog Pazara u Beogradu oglasio se i direktor ARKUS lige, čije saopštenje prenosimo u celosti.

– Rukovodstvo ARKUS lige se sa puno pažnje i profesionalne posvećenosti detaljnim pregledavanjem snimka i svih pristiglih izveštaja sa utakmice četvrtog kola ARKUS lige MRK Crvena zvezda Grundfos – RK Novi Pazar upoznalo sa činjenicama koje želi da podeli sa javnošću.

– Navijanje na predmetnoj utakmici je do 40. minuta bilo u sportskom i fer-plej duhu. U 40. minutu se sa tribina čulo neprimereno skandiranje, a istovremeno su navijači domaće ekipe počeli da razvijaju transparente uvredljivog sadržaja.

– Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naložio uklanjanje transparenata uz upozorenje da ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, da će se nastavak utakmice igrati bez prisustva publike i samim tim preduzeo sve mehanizme, koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski. Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja.

– Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS-a, a nakon toga biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne.

– Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima – navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor ARKUS lige Milorad Šolević.

indeksonline.rs