Naslovna COVID-19 Brnabić: Mladi sve više obolevaju, vakcinacija je jedini lek

Brnabić: Mladi sve više obolevaju, vakcinacija je jedini lek

Foto:Tanjug

NOVI SAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je danas mlade da se vakcinišu, jer sve više obolevaju od kovida-19.”Najvažnija tema je ipak vakcinacija, posebno mladih, koji sve više obolevaju od kovida-19. Osim putem vakcinacije, ne postoji način da se pobedi pandemija”, kazala je Ana Brnabić u Novom Sadu.

Govoreći o zapošljavanju mladih u Srbiji, ona je navela da je stopa nezaposlenosti mladih sada oko 20 odsto, dok je 2012. godine bila “preko 50 posto”.

“Medjutim, i dalje nismo zadovoljni i nastavićemo da radimo na tom polju”, poručila je Ana Brnabić.

Ona je danas prisustvovala potpisivanju ugovora o finansiranju programa koji je posvećen pitanju mentalnog zdravlja mladih, izmedju Unicefa i OPENS-a.

“Novi Sad kao omladinska i prestonica kulture, je od izuzetnog značaja za celu zemlju, jer je primer dobre prakse drugim gradovima i opštinama kojima će biti lakše da primene to znanje i iskustvo”, kazala je premijerka.

Prema njenim rečima, trenutno je u toj oblasti najvažniji rad na Nacionalnoj strategiji za mlade, na zakonu o mladima, zakonu o volontiranju i zakonu koji bi organizovao radnu praksu.

“Cilj nam je da, uz učešće omladinskih organizacija, taj posao završimo do kraja ove godine”, navela je Ana Brnabić.

Direktorka Unicefa Srbija Dejana Kostadinova izjavila je da svako peto dete u svetu danas pati od nekih problema sa mentalnim zdravljem, a situacija se pogoršala tokom pandemije.

indeksonline.rs/Beta