NIŠ – Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjih saslušanja donelo naredbu o sprovodjenju istrage protiv Gorana Džonića i njegovih sinova S.Dž. i M.Dž. iz Moravca kraj Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da su ubili Gorana, Gordanu i Lidiju Djokić iz Aleksinca.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva se navodi da su trojica muškaraca osumnjičeni za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva iz čl. 114 st. 1 tač. 11 Krivičnog zakonika.

U saopštenju se takodje navodi da je Višem sudu u Nišu podnet predlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Prema pisanju medija, osumnjičeni Goran Džonić priznao je na saslušanjuju da je učestvovao u ubistvu porodice Djokić iz Aleksinca i da je u dugom vremenskom periodu pripremao njihovu likvidaciju.

Džonić je ispričao da je tokom tih priprema obezbedio oružje, pištolj sa prigušivačem, koji je posle njegovog priznanja juče nadjen.

indeksonline.rs/Beta