BEJRUT – Najmanje devet boraca provladinih snaga ubijeno je danas u vazdušnim napadima izraelske vojske u centralnoj Siriji, saopštila je danas opoizciona Sirijska opservatorija za ljudska prava (OSDH).

“Izraelski neprijatelj izveo je vazdušni napad u regionu Palmire, gadjajući komunikacijski toranj i nekoliko ciljeva u njegovoj blizini”, navela je agencija Sana, pozivajući se na vojne izvore.

OSDH sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja nadgleda rat, rekla je da je pogodjena baza T4 i da su meta bili pripadnici milicije koja podržava Iran.

Udari su izvedeni pet dana pošto su sirijski državni mediji javili da je u izraelskim napadima u provinciji Homs ranjeno šest vojnika.

Izrael je, kako se veruje, tokom proteklih godina izveo više napada na delove Sirije koje kontroliše vlada u Damasku.

Ta zemlja je izvela stotine udara na vojne mete povezane s Iranom, ali retko preuzima odgovornost i komentariše takve operacije.

Izraelski lideri smatraju iransko učvršćivanje na severnoj granici Izraela crvenom linijom i često napadaju postrojenja povezana sa Libanom i konvoje oružja namenjene libanskom proiranskom Hezbolahu.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstI DALJE RASTE BROJ PREMINULIH OD POSLEDICA KOVIDA! Pozitivno još 6.786 osoba
Sledeći tekstZabrana organizovanja skupova i veselja u Novom Pazaru na snazi još 10 dana