BEOGRAD – Zbog snažnog istočnog i jugoistočnog vetra ekipe JКP “Zelenilo-Beograd” su tokom dana intervenisale na 43 lokacije, uklanjanjući polomljena stabla i grane, dok je tokom prethodne noći takvih intervencija bilo na 11 lokacija u gradu, saopšteno je danas.

JКP “Zelenilo-Beograd” navodi da je u toku dana primljeno više od 70 prijava za prelomljene grane ili stabla usled košave, a da je najviše prijava bilo sa opština Palilula, Zvezdara i Voždovac, gde su i najjači udari vetra bili tokom jutarnjih časova.

“U ulici Nikole Doksata sanirano je stablo koje se izvalilo iz šume i naslonilo na elektrovodove. U Ariljskoj ulici ; se rascepilo stablo bagrema i oštetilo automobil. U Bulevaru oslobodjenja sanirano je stablo koje se izvalilo i palo preko saobraćajnice. U ulici Кneza Višeslava izvalilo se stablo i palo preko dva automobila”, navodi se u saopštenju.

Sugradjani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu na brojeve 011/2630-506 i 011/2650-683.

indeksonline.rs/Beta