BEOGRAD – Fudbalskom savezu Srbije (FS S) potrebna je ozbiljna reforma i smatram da bih na čelu Saveza mogao da napravim vidljiv rezultat, izjavio je Rasim Ljajić.

Predsednik Socijaldemokratske partije i nekadašsnji ministar istakao je da je razmišljao o kandidaturi, ali da su onda krenule opstrukcije iz FS S.

“Bukvalno su tada počeli da prave statut koji me je onemogućvao da se uopšte kandidujem. LJudi koji sede u Savezu, koji su tu 100 godina, koji misle da im je to “babovina”, da mogu da rade šta god hoće i koji su napravili od toga privatno vlasništvo, pa su u predlog statut stavili da ko se bavio politikom u poslednje tri godine ne može da se kandiduje”, izjavio je Ljajić gostujući na televiziji K1.

Posle su to promenili, ne znam šta će da bude, kad vidim konačnu verziju tog statuta, videću da li sam unapred eliminisan ili postoji mogućnost da se kandidujem, dodao je Ljajić.

“To je moja ideja, niko mi nije nudio. Nije mi strano, bio sam potpredsednik u Partizanu, dugo godina sam vodio Novi Pazar, volim fudbal, smatram da bih mogao da napravim rezultat koji se vidi i želeo sam”, poručio je Ljajić.

Fudbalski savez Srbije je bez predsednika nakon ostavke Slaviše Kokeze, kratko vreme ovlašćenja predsednika preuzeo je Marko Pantelić, ali je ubrzo smenjen, pa je trenutno vršilac dužnosti Nenad Bjeković.

indeksonline.rs/Tanjug