BEOGRAD – Bokserski reprezentativac Srbije Omer Ametović poražen je danas u drugom kolu Svetskog prvenstva u Beogradu, u kategoriji do 48 kilograma. Ovaj 19-godišnji bokser je izgubio od deset godina starijeg takmičara iz Kazahstana Temirtasa Zusupova sa 4:1.

“Od našeg Ametovića se tek očekuju vrhunski rezultati… Njegovo vreme tek dolazi, a to je pokazao pobedom u prvom kolu Svetskog prvenstva u Beogradu protiv predstavnika Turske. Verujemo da će nam iskovati medalju na šampionatu Starog kontinenta 2022. godine”, rekao je selektor boks selekcije Srbije Milan Piperski.

“Njegov kvalitet, hrabrost, srce i želja za pobedom Srbije su uvek na visokom nivou i on je svetla budućnost srpskog boksa”, dodao je Piperski, prenosi Bokserski savez Srbije.

Srbija će šestog dana takmičenja u Beogradskoj areni imati još trojicu takmičara.

Vladimir Mirončikov će boksovati protiv Turčina Kana Ajkutsuna u kategoriji do 80 kilograma, Pavel Fedorov će se boriti protiv Turčina Kerema Oezmena u kategoriji do 63,5 kilograma, dok će Almir Memić voditi bitku protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma.

indeksonline.rs/Beta