NOVI PAZAR – Utakmica Crvene zvezde i Novog Pazara u rukometnoj Arkus ligi ostala je u senci ružnih scena na koje su ukazali iz uprave pazarskog kluba.

Zvezda je u sportskom centru „Šumice“ pobedila sa 33:24 (18:15) i upisala je prvi trijumf u sezoni, ali su njeni navijači tokom meča vređali gostujuće igrače.

„Skandal na utakmici sa Crvenom zvezdom, 60 minuta vređanja rukometaša Novog Pazara na nacionalnoj osnovi, od strane huligana. Ukoliko se ne pokrenu drastične mere protiv delegata utakmice koji je na sve ovo ćutao, Upravni odbor će doneti hitnu odluku da li vredi nastaviti takmičenje tamo gde se šovinizam i nacionalizam javno promoviše. Povici: Ratko Mladić, poturice, uvedljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pesme na verskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive“, navode između ostalog iz tabora Novog Pazara.

Malo kome je posle 60 minuta ostalo bitno što je Marko Krsmančić dao devet golova i bio najefikasniji u dresu Zvezde.

„Zemljom ovom ime tvoje večno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvek ćemo se boriti“, pisalo je na transparentu istaknutom u hali.

Uz Krsmančića, Viktor Matičić se istakao sa sedam golova u crveno-belom, dok je Aleksandar Stojanović u timu Novog Pazara imao takođe sedam pogodaka. Jedan manje postigao je Danijel Radosavljević.

„Da se ovo kojim slučajem desilo u Novom Pazaru pohapšeni bi bili svi, policija bi danima pregledavala snimke i hapsila naše navijače, reagovalo bi i tužilaštvo, sudije, Vulin i mediji, dosta je bilo“, dodaju Pazarci.

nova.rs