BEOGRAD – Pravni tim Narodne stranke podneo je danas krivičnu prijavu protiv direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratisalva Gašića, načelnika Uprave za bezbednost BIA Marka Parezanovića i trojice pripadnika agencije zbog sumnje da su “oteli i mučili” člana te stranke Konstantina Katića.

Narodna stranka saopštila je ranije da su pripadnici BIA 26. septembra protivpravno oteli Katića, mučili ga četiri sata na njegovom radnom mestu i od njega tražili da prizna da je on autor tvita u kojem se vredja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za novinare ispred Specijalnog suda u Beogradu, potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da ta stranka traži političku i krivičnu odgovornost čelnih ljudi BIA zbog protivpravnog odvodjenja i mučenja Katića.

Ponoš je kazao da se od dana “otmice” nijedan predstavnik vlasti nije o tome oglasio, kao i da o tome “ćuti” Radio-televizija Srbije (RTS), “kao da se ništa nije desilo”.

“Imaju ideju da je normalno da se otimaju i prebijaju ljude”, rekao je Ponoš i naglasio da Narodna stranka o tome neće ćutati.

Istakao je da je potrebno pokazati “da se ne plašimo, zbog svih gradjana”.

Funckioner Narodne stranke Vladimir Gajić precizirao je da je prijava podneta zbog sumnje da su izvršena krivična dela zloupotrebe službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, nesavestan rad u službi i protivpravno lišavanje slobode.

Advokat Ognjen Radić kazao je da je od nadležnih zatraženo da se Katiću obezbedi policijska zaštita.

indeksonline.rs/Beta