BEOGRAD – U Skupštini Srbije pre podne vodila se polemika o skandiranjima ratnim zločincima na sportskim dešavanjima, ko je za to odgovoran i ko bi trebalo da reaguje, a poslanici su odbili predlog Enisa Imamovića iz SDA Sandžaka da stave na dnevni red rezoluciju o Srebrenici.

Imamović je tom prilikom između ostalog rekao da se rukometni klub iz Novog Pazara povukao iz lige Srbije jer nisu preduzete nikakve mere protiv odgovornih za rasističke slogane i isticanje plakata ratnih zločinaca od pristalica Crvene zvezde.

ARKUS liga Zvezdu kaznila sa 30.000 dinara! Protiv Novog Pazara pokrenut postupak

On je postavio postavio pitanje šta čekaju „ostali sportski klubovi iz Sandžaka“ i ocenio da je ovo ponašanje rezultat ohrabrenja jer „državni vrh negira genocid i promoviše ratne zločine“.

Poslanik SPS Đorđe Milićević rekao je tri sata kasnije da se svaki trenutak u skupštini koristi za podrivanja i podele unutar Srbije, da poslanici sada govore o skandiranju zločincima, a da je on bio prisutan pre dve godine kad se u Novom Pazaru skandiralo Naseru Oriću i niko nije reagovao.