BEOGRAD – Pripadnici SBPOK-a uhapsile su osumnjičene za neovlašćeno deljenje linka za gledanje piratske verzije filma “Toma” na društvenim mrežama. Prvi počinioc uhapšen je u nedeljeu i istog dana je saslušanu Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i detaljno izneo odbranu.

Inače, reč je o Kragujevčaninu koji je na grupi podelio link sa ovim filmom, prenosi ucentar.

Nedugo zatim kod njega u stan su “upali” inspektori SBPOK-a iz Beograda i uhapsili ga.

Svi oni koji su dalje neovlašćeno podelili ovaj link sa filmom “Toma“, biće takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva.

REDAK VIDEO SNIMAK: Toma i Silvana zajedno – smeh i sreća
GLEDALI STE PIRATSKU VERZIJU TOME? Možete završiti u zatvoru
TOMA JE ŽIV! Tiktoker neguje uspomenu na pevača (VIDEO)
TOMA U AMERICI: Premijera filma u ”Vetrovitom gradu”
Takođe se radi na otkrivanju i procesuiranju osobe od koje je ovaj link potekao.

Osumnjičeni se tereti za neovlašćeno korišćenje autorskih prava i određena mu je mera zabrane upotrebe interneta, kako bi se sprečile dalje zloupotrebe.

Po zakonu je zabranjeno objavljivanje, snimanje i pravljenje kopija autorskog dela, što uključuje i skidanje na svoj kompjuter, kao i aploud na torent sajtove. Propisane su kazne do tri godine zatvora, ali ukoliko se ovim putem pribavlja imovinska korist, u pitanju je pet godina zatvora.

Film “Toma” je nakon tri nedelje pogledalo više od 500.000 gledalaca, a oborena je i dnevna gledanost u bioskopima, jer je prethodnog vikenda film pogledalo više od 75.000 gledalaca.

Novosti onlajn

Prethodni tekstVATROGASCI I POLICIJA U ZGRADI U CENTRU NOVOG PAZARA! Osim jakog mirisa nije pronađeno ništa sumnjivo (FOTO)
Sledeći tekstDRAMATIČNO NA SEVERU KOSOVA! Vučić krenuo za Rašku