BEOGRAD – Jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u ubistvu tročlane porodice Djokić u okolini Aleksinca privedena je danas, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspeli smo da dodjemo do jednog lica za koga osnovano sumnjamo da je učestvovalo u monstruoznom ubistvu porodice Djokić”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Ministar je rekao da je pronadjena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a na imanju koje je koristio osumnjičeni pronadjeni su još neki predmeti koji su, kako navodi Vulin, bili deo tog ubistva.

Osumnjičeni je priveden i, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, odredjeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

U saopštenju se navodi da će pripadnici MUP-a nastaviti dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela.

Nestanak tročlane porodice prijavljen je 28. septembra, a četiri dana kasnije pronadjena su njihova tela u selu Moravac u opštini Aleksinac.

indeksonline.rs/Beta