NOVI PAZAR – U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru biće realizovani brojni projekti, najavio je gradonačelnik tog grada Nihat Biševac pri obilasku te škole.

Kako je istakao, cilj je stvaranje najboljih uslova za kvalitetno obavljanje nastave u svim školama.

U planu je zamena kotlare, izgradnja toplog hodnika od škole do rekonstruisane dvorane Douš, ali i parterno uređenje koje podrazumeva i zamenu rasvete, navodi se na zvaničnom sajtu grada Novog Pazara.

“Ulaganje u obrazovanje, izgradnju i rekonstrukciju škola na gradskom ali i prigradskom području, jasno je opredeljenje gradskih vlasti”, kazao je Biševac prilikom obilaska OŠ “Vuk Karadžić”.

Predviđeni su brojni projekti koji će rezultirati unapređenjem uslova.

“Nama je cilj da stvaramo što bolje uslove za obavljanje nastave kako fizičkog vaspitanja tako i ostalih predmeta u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Pazara. Što se tiče konretno ove škole, u planu je zamena kotlare, da grejanje više ne bude na lož ulje već na pelet, i da uradimo kompletno renoviranje, da čujemo šta je najneophodnije kako bi stvorili što bolje uslove za obavljanje nastave”, kazao je gradonačelnik Biševac i podsetio na ulaganja i u ostalim školama.

Tako će OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” uskoro, zahvaljući saradnji sa Ministarstvom prosvete, dobiti fiskulturnu salu, a škola “Bratstvo” je, posredstvom Kancelarije za ulaganja, kompletno rekonstruisana i sada je jedna od najsavremenih škola u Srbiji, sa zatvorenim bazenom.

Izgradnjom tople veze, prelazak učenika iz škole OŠ “Vuk Karadžić” u rekonstruisanu dvoranu biće lakši i bezbedniji pa se časovima u savremeno opremljenim salama najviše raduju učenici.

Školu “Vuk Karadžić” pohađa 1.700 učenika, što je svrstava u red najvećih škola u Srbiji.

b92.net