Naslovna srbija Beograd Večeras otvaranje izložbe Seada Zejnelagića

Večeras otvaranje izložbe Seada Zejnelagića

NOVI PAZAR – Pod nazivom “Osećaj površina večeras će biti otvorena izložba slika novopazarskog umetnika Seada Zejnelagića. Njegove slike biće izložene dve nedelje u Galeriji Multimedijalnog centra.

“Reč je omladom umetniku, izuzetno aktivnom. Izuzetno mi je drago da javnosti, između ostalog možemo da predstavimo njegov rad, biće izloženo 20 radova velikog formata. Bavi se apstrakcijom u kombinovanoj tehnici. Posetioci će radove u Galeriji MMC moći da vide do 28. oktobra”, kazala je Amra Hodžić Jejna, urednica Galerije MMC.

Sead Zejnelagić rođen je 1996. godine u Novom Pazaru. Osnovne akademske studije završio na Departmanu za umetnost Državnog univerziteta u Novom Pazaru, 2019. u klasi profesora Ervina Ćatovića. Master akademske studije završio na Fakultetu umetnosti u Prištini – Kosovskoj Mitrovici, 2020. takođe u klasi profesora Ervina Ćatovića. Trenutno je druga godina na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Priredio jednu samostalnu izložbu, učestvovao na petnaest kolektivnih, učesnik na dve likovne kolonije. Član ULUS-a i SULU-a.

indeksonline.rs

Exit mobile version