BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć da će Nebojša Stefanović ako je za nešto kriv ići u zatvor, kao i da niko neće biti oslobođen od odgovornosti.

Na pitanje novinara tokom gostovanja na Prvoj da li je Stefanović među onima koji su želeli da ga sklone sa vlasti i zašto je onda još u vladi, Vučić je rekao da nema dokaze da je Stefanović to radio.

“Pre oko godinu dana sam mu rekao ono što sam imao, to je bio težak razgovor, mada više sam ja govorio nego on. Završili smo to i dalje o tome neću da govorim. Ako sam za bilo šta kriv ja – ići ću u zatvor, ako je on, ići će on u zatvor i neće niko biti oslobođen odgovornosti, ali ja za to nemam nikakve dokaze za njega”, naglasio je Vučić. Predsednik je kazao da je Stefanović uradio mnogo dobrih stvari za stranku i 2015. i 2016. i 2017. godine, kao i za državu i da se i danas odogovrono i ozbiljno ponaša u Ministarstvu odbrane.

I to je sve što mogu da kažem, dodao je Vučić.

Takođe, dodaje da nije na njemu kao predsedniku države niti predsedniku SNS da sudi o tome preko noći.

“Ne pada mi napamet da to radim. Morate da poštujete ljudima ono što urade dobro”, naglasio je Vučić.

Takođe, kaže za Jovanjicu da nijedan policajac niti državni službenik nije rekao da su on ili Andrej Vučić umešani u to i da je reč o klasičnoj kampanji protiv njega i njegove porodice koja je vođena hibridnom montažom u kojoj je učestvovao i deo stranih službi i “korisni idioti iz politike”, ali niko od nadležnih državnih organa.

Kada je reč o procesu protiv Koluvije, Vučić je rekao da taj proces teče svojim tokom i da je sve drugo “pokušaj političke blasfemije, uklanjene nekoga sa vlasti bez izbora”.

Poručio je da će država svakako ići do kraja po pitanju obračuna sa kriminalom i korupcijom, bez obzira na ime i prezime. I tačka, to će se dogoditi, naglasio je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug