BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da ode na poligraf u prisustvu novinara N1 koji bi odredili pitanja o Jovanjici i Belivuku i odabrali poligrafistu kojeg god oni hoće.

Novinar N1 prethodno je postavio pitanje otkud to, kako je rekao, da se, kada je reč o Jovanjici, baš sad pojavila sumnja da su bila dogovorena pitanja za poligraf, kao i da se priča da je glavni poligrafista brat šefa njegovog kabineta Ivice Kojića. Takođe je postvljeno i pitanje – i kako to da neko ko ima 1,6 tona marihune, nije učinio veliko krivično delo?

“Vi odredite pitanja koja će da se postavi i na svako pitanje ću da odgovorim”, poručio je Vučić.

Što se tiče Jovanjice kazao je da je na nadležnim organima da završe svoj posao i da će to biti i učinjeno.

Utvrdiće da li su neki policajci negde nešto preterali ili nisu, dodao je on.

“Odakle vama priča da je moj brat na bilo koji način u tome učestvovao, to ste ponavljali dve godine i to 6.357 puta ste lagali i obmanjivali javnost i nikada niste rekli izvinite, a sada imate i susdsku presudu da ste obmanjivali javnost. Kao i što ste optuživali mog brata da nije pokazao ličnu kartu i da je svojim leđima i bubrezima napao pendrek. Jedan dan se zalažete da se kanabis legalizuje i da bude normalno da gajimo marihunanu, a da posle to bude najveći zločin”, kazao je Vučić.

Poručio je da niko nije rekao da posedovanje marihuane nije zločin i da taj čovek neće da odgovara.

“Odgovaraće i protiv njega se vodi sudski postupak”, kazao je Vučić i dodao da je reč o osobi koja je dve godine u pritvoru, što nije isto što i kazna, kao i da je posao tužilaštva da podigne optužnicu.

Nisam rekao da nije krivično delo, ali nije u rangu onih koji su ubijali ljude, klali i pravili ćevape, dodao je Vučić.

Istakao je da je presudom suda utvrđeno da su političarima kojima je N1 davao sate i sate prostora obmanjivali javnost.

Vučić navodi da su se sprdali sa tim što je Andrej Vučić prebijen tvrdeći da nije pokazao ličnu kartu, a onda “kukali zbog jede čvrge i šamara koje je negde neko dobio.

“Toliko o moralu i licemerju tih političara. Vučića ubijte i zakoljite, a mi ćemo da kukamo i da pravimo proteste zbog krvavih košulja… To možda može kod vas, ali ne u ozbiljnim državama”, poručio je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug