BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je televizija N1 u protekle dve godine 6.357 puta brata predsednika Andreja Vučića povezivala sa slučajem Jovanjica i da i dalje nije dobio “nikakvo izvinjenje” iako je sudska presuda dokazala da je ta televizija “obmanjivala javnost”.

“Odakle vama da je Andrej na bio koji način učestvovao u tome. Nikada niste rekli ni izvinite, a sada imate i sudsku presudu da ste obmanjivali javnost, tako da sam siguran da ćete da mi se izvinite zbog toga”, rekao je predsednik na otvaranju 10. Medjunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme “Partner 2021”.

On je rekao da se protiv prvooptuženog za slučaj Jovanjica Predraga Koluvije vodi sudski postupak i da niko nije rekao da on neće odgovarati.

“On (Predrag Koluvija) mora da ima pravo na sudjenje kao i svi ljudi. Ja sam rekao da njegovo krivično delo nije u rangu onih koji su klali ljude i pravili ćevape”, rekao je Vučić.

On je pozvao televiziju N1 da bude prisutna na poligrafu koji je spreman da uradi i odgovori na sva pitanja vezana za slučaj kriminalne grupe Veljka Belivuka i za Jovanjicu.

Ocenio je da je Koluvija imao prava na intervju, kao što je to bio uradio i uzbunjivač Aleksandar Obradović.

“Pulicera ste hteli da date onome koji je intervjuisao Obradovića kad je imao nanogicu, a Koluvija ne sme”, rekao je Vučić.

Upitan da li je primetio da je većina članova Srpske napredne stranke došla službenim kolima na sednicu stranke iako je reč o stranačkom skupu, Vučić je rekao da to “ne sme da bude slučaj”.

“U pravu ste, saglasan sam sa vama, oni će reći da je normalno da se ti automobili koriste, ali to ne sme da bude slučaj, jer je to dozvoljeno samo za štićene ličnosti, tako da 100 odsto podržavam vaš zahtev”, kazao je predsednik.

indeksonline.rs/Beta