BEOGRAD – “Uzeću treću dozu Sinofarm vakcine kao što sam prve dve doze primio. Verujem da je našoj ministarki Anđelki Atanasković to što je primila vakcinu bukvalno spasilo život. Primiću treću dozu u zavisnosti od obaveza u roku od sedam dana i pozivam sve građane da prime vakcinu”, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne agencije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će treću dozu vakcine protiv korona virusa primiti u roku od sedam dana i dodao da će ponovo primiti kinesku vakcinu „Sinofarm“Vučić je novinarima u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) rekao i da će Srbija uskoro imati dozvolu svih agencija za lekove za upotrebu ruske vakcine „Sputnjik V“ proizvedene u Srbiji.

Prema njegovim rečima, proizvedeno je oko 1,5 miliona doza, odnosno po 750.000 prve i druge komponente. Istakao je i da fabrika za „Sinofarm“ vakcine, koja je trenutno u izgradnji, „napreduje brzo“ i dodao da će Srbija u početku puniti i pakovati te vakcine, ali da se radi i na širenju kapaciteta za proizvodnju.

„Verujem da ćemo te nove vakcine koje će se pojaviti za četiri, pet meseci, pretpostavljam kineska i američka, da ćemo mi od leta sledeće godine imati te vakcine u proizvodnji“, ocenio je Vučić. Vučić je kazao i da je Srbija nabavila nove lekove protiv korona virusa i da će biti prva zemlja u Evropi koja će imati „MSD“ lek.

„To su pilule koje koštaju 400 i nešto dolara, mi to nabavljamo za naše ljude. Nadam se da će naša agencija, posle američke agencije za lekove to odobriti i mi ćemo za mesec dana imati već lekove u Srbiji“, izjavio je Vučić.

indeksonline.rs/Beta